Салон елітного текстилю

Збираємося до бані: що взяти з собою?

24.11.2017

Збираємося до бані: що взяти з собою?

Перше, що важливо враховувати при підборі речей, які ви візьмете в баню або сауну - це натуральність матеріалів. Після розпарювання підвищується чутливість шкіри до зовнішніх впливів, тому слід подбати про те, щоб лазневі приналежності впливали на неї виключно з користю. Так що ж все-таки беруть в баню?

Віник і рукавиці

Якщо ви вирішили відправитися в російську лазню, то віник і рукавиці будуть там просто незамінні. Віник, зв’язаний з гілочок берези або дуба - це традиційний банний атрибут, але використовуються і інші дерева. В першу чергу потрібно звернути увагу на те, з гілочок якого дерева пов'язаний віник, адже від цього безпосередньо залежатиме лікувальний ефект масажу. А ось те, чи будуть гілочки сухими або свіжими, особливого значення не має. Рукавиці краще підбирати з жорстких матеріалів, наприклад, брезенту або вовни, так як в них набагато зручніше працювати віником.

Рушник і халат
Під час розпарювання немає нічого кращого, ніж загорнутися в халат або рушник з натуральних матеріалів. Найвдалішим вибором буде 100% бавовна, яка відома своєю м'якістю і гіпоалергенність. Крім того, такий банний халат або рушник відмінно поглинають вологу і пропускають повітря, сприяючи виведенню шлаків і токсинів з організму. Матеріал дуже приємний тілу і повністю безпечний навіть для чутливої шкіри. Банний рушник краще підбирати великого розміру, щоб він не спадав і забезпечував максимальний комфорт. Крім того, варто подумати чим накрити лавку, адже вона буде дуже гарячою. Для цієї мети можна використовувати підстилку або другий рушник.

Косметичні засоби і аксесуари

При підборі косметичних засобів і аксесуарів актуальне головне правило - натуральність у всьому. Вам знадобиться мило і шампунь для очищення волосся і тіла. Найкраще підібрати мило ручної роботи, створене виключно з натуральних компонентів і збагачене корисними рослинними оліями і екстрактами, а також шампунь з натуральним складом.

Щоб відвідування лазні було ще більш корисним, приділіть час косметичним процедурам по догляду за шкірою обличчя і тіла. Перш за все, під впливом високої температури шкірний покрив починає звільнятися від забруднень, шлаків і токсинів. Допоможіть йому в цьому, провівши м'який відлущуючий масаж з використанням мочалки з натурального матеріалу - люфи, лика або сизалю. Після такої процедури поліпшується кровообіг, шкіра стає гладкою і м'якою. Щоб підсилити цей ефект, можна використовувати додатково скраб, але тільки натурального походження, наприклад, кавову гущу, сіль, змелені кісточки горіхів або абрикосів, змішані з оливковою або іншим базовим маслом, яке підходить для вашого типу шкіри. Нанесіть на очищену шкіру мед або натуральне масло, і ваша шкіра скаже вам спасибі.

Тапочки і шапочка

Шапочка з натурального матеріалу (льону, бавовни або повсті) необхідна, щоб захистити голову від перегріву, а волосся - від пересушування. Це обов'язковий банний атрибут, адже без нього існує ризик завдати шкоди своєму здоров'ю і самопочуттю. Гумові тапочки знадобляться вам, якщо ви вирішили відправитися в громадську лазню. Одягнувши їх, ви захистите себе від грибкових інфекцій, які нерідко можна підчепити в громадських місцях.

Отже, ми розглянули, що потрібно брати в лазню. Складемо короткий список, який при необхідності завжди буде під рукою:

1. Віник (для російської лазні)

2. Рукавиці

3. Рушник або халат

4. Підстилка (також підійде і рушник)

5. Мило, шампунь

6. Мочалка

7. Натуральний скраб, мед або масло

8. Шапочка

9. Гумові тапки

10. Трав'яний чай.

Якщо стаття була для вас корисною і цікавою, збережіть її на сторінці в улюбленій соцмережі, щоб вона завжди була під рукою, якщо ви зберетеся в баню.