Салон елітного текстилю

Комплект постільної білизни: який краще?

08.11.2021

Міцний та повноцінний сон – запорука здоров'я кожної людини. Якість відпочинку залежить від кількох факторів: конструкція ліжка чи дивана, особливості матраца, ковдри, а також властивості постільної білизни. Спальне приладдя виготовляють із полотен з різним складом: бавовна, шовк, синтетика, суміш натуральних, штучних волокон.

Особливою популярністю користуються комплекти зшиті з натурального сатину. На сучасному ринку представлені різні моделі, які не завжди відповідають заявленій якості та характеристикам. У статті розповімо про правила вибору комплектів постільної білизни із сатину та особливості тканини.

Комплект постільної білизни: характеристики матеріалу

Для сатину характерне особливе плетіння ниток. При виготовленні тканин використовують два види ниток: тонку та щільну. Тонка надає лицьовій поверхні матеріалу глянсового блиску і шовковистості. Щільна - виворіт робить матовим. Чим сильніше скручують тонку нитку, тим більш насичений блиск лицьового боку.

Комплект постільної білизни сатин

 

Комплект постільної білизни із сатину виготовляють із бавовни або інших матеріалів. Виробники бюджетного текстилю використовують синтетичні волокна. Вартість такої постелі дешевша, проте воно не прослужить довше заявленого терміну, втратить привабливість та властивості після першого прання.

Бавовну використовують для виготовлення всіх видів сатину, тому що тканина має наступні переваги:

  • гігроскопічність;
  • гіпоалергенність;
  • зносостійкість;
  • довговічність;
  • міцність та практичність.

Для виготовлення мако-сатину застосовують нитку дорожчу та тоншу.

Комплекти постільної білизни із сатину: основні види

Виробники пропонують постільну білизну із сатину різної цінової категорії. Бюджетні моделі шиють із неякісних тканин із домішкою синтетичних волокон. Це позначається як на властивостях виробу, так й у повноцінності відпочинку.

Недорогі комплекти масового виробництва, які називають Mass market, після першого прання стають жорсткими, погано пропускають повітря і не вбирають вологу. Постільна білизна з сатину класу “люкс” робить сон здоровим та повноцінним, а сновидіння – солодкими. До того ж, текстиль гарної якості прослужить довгі роки, не втрачаючи властивостей.

Елітний комплект постільної білизни із сатину відрізняє висока міцність та благородний глянсовий блиск. Способи виготовлення матеріалу досі не змінились. Безумовно, впроваджуються інноваційні методи, проте технологія залишається незмінною. Щільність тканини складає 210-220 г/м2. На ринку представлені моделі постільної білизни різних видів, найбільш популярним є класичний сатин і мако-сатин.

  1. Сатин. Щільність висока: від 170 до 220 г/м2. За рахунок чого постільна білизна відрізняється тривалим терміном експлуатації та зберігає привабливий зовнішній вигляд після 200-300 прань. При цьому зберігається насичений колір білизни та благородний глянсовий блиск. Виріб міцний, гігроскопічний, забезпечує циркуляцію повітря.
  2. Мако-сатин. Для матеріалу характерне особливе плетіння ниток. Міцність і щільність спального приладдя в 1,5-2 рази вища за класичний сатин. Тканину виготовляють із елітної  єгипетської бавовни. Виробляють полотно вручну, тому і вартість вища за класичний сатин. Вишуканий зовнішній вигляд, зносостійкість, ніжність та м'якість - такий комплект сподобається цінителям лиску і шику. При виготовленні мако-сатину кожну нитку фарбують окремо, тому кольорова гама насичена, стійка до вицвітання. Тканина 100% натуральна та підходить навіть алергікам.

Інші види сатину: жаккард, страйп, сатин-твіл, гладкофарбований сатин, набивний та друкований сатин, креп-сатин, шовк-сатин.

Переваги сатинового комплекту постільної білизни

Спальні приналежності із сатину мають масу переваг, головними з яких є:

  1. Екологічність. Тканина виготовлена ​​із натуральних волокон, тому нешкідлива для здоров'я людини. Комплекти, представлені в інтернет-магазині Home Comfort, відповідають нормам безпеки та не викликають алергічних реакцій.
  2. Довгий термін служби. Висока щільність тканини визначає міцність постільної білизни. Комплект прослужить довгі роки, зберігаючи форму, привабливий зовнішній вигляд, насичений колір.
  3. М'якість. Для полотна характерний глянсовий блиск, ніжність, насичена гамма кольорів. Тому сатин використовують не тільки для пошиття домашнього текстилю, а й нижньої білизни.
  4. Презентабельність. Сатинова постільна білизна виглядає вишукано, дорого, шляхетно. Це можливо завдяки особливому плетиву ниток.

Незважаючи на різноманітність текстильної продукції, сатин досі залишається на піку популярності та отримує позитивні відгуки покупців.

Купити комплект постільної білизни сатин

 

Купити комплект постільної білизни із сатину в інтернет-магазині Home Comfort

Інтернет-магазин елітного текстилю "Хоум Комфорт" пропонує продукцію класу люкс для цінителів лиску та благородного шику.

Турецький бренд Gul Guler дбає про комфорт та естетичне задоволення покупців, тому реалізовують домашній текстиль високийної якості. Щільність сатинової постелі становить 210 г/м2, за рахунок чого підвищується міцність, практичність, зносостійкість виробів. Матеріал зігріває у холодні зимові вечори, дарує прохолоду спекотним літом. Виворітна сторона матова, тому простирадло не ковзає і не скочується. Натуральна тканина добре пропускає повітря та не накопичує статичну електрику. Ексклюзивний дизайн підкреслить розкіш та аристократизм вашої спальні.

Комплекти турецького виробника Gul Guler та Home Sweet Home (постільна білизна з мако-сатину) відносяться до категорії класу “люкс” з кількох причин:

  • полотна не змінюються, зберігають свіжість, охайний вигляд навіть після семиденного використання;
  • привабливий зовнішній вигляд, насичена кольорова гама, глянсовий блиск зберігається після кількох років експлуатації;
  • білизна із сатину та мако-сатину екологічна, відрізняється природними антибактеріальними властивостями, не дає усадки після прання.

Серед асортименту інтернет-магазину Home Comfort - комплекти на євро-ліжко з розмірами простирадла 275х275 см. Колірна гамма різна: від вишуканих моделей у стилі мінімалізм до елегантного спального приладдя з вишивкою, кантом, мереживом, квітковими композиціями.

Замовити текстильну продукцію можна з доставкою по Україні. Або переконатися особисто у бездоганній якості сатинової білизни, відвідавши наш шоурум у Києві.