Салон елітного текстилю

Яка постільна білизна краща: бязь чи сатин?

04.11.2020

Красива постільна білизна з натуральних матеріалів радує око, а також впливає на якість відпочинку. М'яка тканина ніжно обволікає тіло, сон стає міцним і глибоким, а сновидіння - солодкими, приємними.

Сатин і бязь - натуральні волокна з подібними властивостями. Однак вартість сатинових текстильних речей вища. Ціноутворення часто збиває з пантелику покупців: з якого матеріалу вибрати комплект і чому економити на постільній білизні невигідно?

Яка постільна білизна краща: бязь чи сатин?

 

Сатинова постільна білизна: види і особливості тканини

Сатин часто порівнюють з атласом через гладий, шовковистий лицевий бік. Матеріал виробляють шляхом перекручування бавовняних ниток двох видів: щільних матових і шорсткуватих волокон. Бавовняний шовк, як називають сатин, блищить, а його щільність складає 110-180 гр / м ². Варіації полотна:

  • Набивний;
  • гладкофарбований;
  • вибілений.

Різновиди матеріалу:

  • мако-сатин - виготовлений з бавовни, міцний, довговічний, характерна гладкість і мерехтіння;
  • шовк-сатин - поєднання бавовняних і шовкових волокон;
  • турецький преміум-сатин - щільність 210 гр / м²;
  • жаккард-сатин - відсутній зворотний бік.

Сатинову постільну білизну по праву зараховують до категорії "люкс". Чому?

  1. Полотно не мнеться. Навіть після семиденної експлуатації постіль залишається такою ж гладкою, шовковистою, без єдиної складочки.
  2. Зберігає лиск, багатий зовнішній вигляд, благородний шовковий блиск протягом декількох років служби.
  3. Не ковзає.
  4. Добре зігріває в холодні зимові ночі.

Білизна з сатину екологічна, антибактеріальна, стійка до усадки.

Сатинова постільна білизна 200х220 Gul Guler

 

Чому постільна білизна з бязі поступається сатиновим комплектам?

Бязь - матеріал гладкий, але матовий. Комплекти з цієї тканини позбавлені ефектного блиску, лиску, властивого сатиновим спальним приладдям. Щільність бязі низька, а тому вироби практично відразу покриваються катишками. До того ж через щільність "страждає" зносостійкість полотна, воно швидко втрачає форму.

Тканина жорстка, груба, а тому не підходить для дітей або власниць ніжної, чутливої шкіри. Для фарбування полотен використовують дешеві барвники, які викликають алергію, подразнення, небезпечні для дихальних шляхів.

Вартість спального приладдя з бязі невисока. Пояснюється додаванням великої кількості синтетичних волокон в бавовняні нитки, через що погіршується якість матеріалу. Комплекти швидко зношуються, втрачають привабливий зовнішній вигляд після декількох прань. 

Чим обумовлена вартість постільної білизни з сатину?

Сатинові комплекти по праву очолюють сегмент преміум. Ціноутворення пов'язано зі складною технологією виробництва матеріалів. Порушення одного з етапів позначається якості полотен.
Спальні приладдя з сатину:

  • щільні і міцні, витримують більше 200 інтенсивних прань без втрати привабливості;
  • м'які, забезпечують спокій після важкого робочого дня;
  • зносостійкі, довговічні;
  • екологічно чисті;
  • не накопичують статичну електрику;
  • не дають усадку після прання.

Постільна білизна з сатину – це чудовий подарунок на День народження або на весілля. Вона гармонійно поєднується з інтер'єром, створює затишну атмосферу.

Постільна білизна з натуральних матеріалів від турецького виробника Gul Guler

Постільна білизна євро сатин від турецького бренду "Гюль Гюлер" - елітна продукція для тих, хто цінує комфорт і розкіш. Щільність комплектів 210 г / м.кв забезпечує зносостійкість, міцність виробів. Матеріал сприяє циркуляції повітря, не накопичує статичну електрику, за рахунок матового вивороту не ковзає. Ефектний дизайн і благородний шовковий блиск підкреслює аристократичність набору.

Інтернет-магазин Home Comfort пропонує комплекти:

  • євро з параметрами простирадла 275 х 275 см;
  • з вишивкою, квітковими композиціями, елегантними мереживними вставками, однотонні або з кантом;
  • виконані в приємних пастельних тонах (молочний, білий, блакитний, ванільний, рожевий і т.д.).

Білизна пошита зі 100% бавовни без домішок і добавок. Малюнок насичений, живий, не вигорає, зберігає колір навіть після 200 інтенсивних прань. Барвники безпечні, гіпоалергенні. Тканина гігроскопічна, м'яка. Набір можна використовувати протягом усього року. Матеріали підтримують комфортну температуру тіла: взимку - зігрівають, влітку дарують приємну прохолоду.

Замовляйте продукцію Gul Guler з доставкою по Україні або відвідайте шоурум в Києві. Дозвольте собі кожен день насолоджуватися лоском бездоганного текстилю.