Салон елітного текстилю

Як вибрати рушники. Поради та рекомендації господарочкам на замітку

27.04.2020

Уявіть: ви приймаєте гарячу розслаблюючу ванну з ароматною пінкою, яка ніжно огортає шкіру, і морською сіллю. Тіло легке, практично невагоме. Відчуття такі, ніби ви літаєте в повітрі, плавно спускаючись на землю. Повертаємося до реальності і залишаємо обійми повітряної піни. Кутаємося в банний рушник, але відчуття комфорту раптово кудись зникає. Знайома ситуація? Асортимент текстильної продукції надзвичайно великий. Нам пропонують розмаїття кольорів, декоративних вставок, матеріалів… На душі стає легко, спокійно але й ... тривожно! Адже постає питання як вибрати красивий , м'який та якісний рушник? У статті детально відповімо на це запитання.

Як вибрати махровий рушник: поради від Home-Comfort

Що краще: бавовна чи бамбук?

Матеріал текстильних виробів відіграє чи не вирішальну роль при покупці. Від щільності полотна, способу плетіння ниток, довжини ворсу залежать експлуатаційні властивості продукції. Не бажаєте платити двічі? Тоді придивіться до рушників з натуральних тканин. Шкіра скаже вам: "Велике дякую!".

Бавовна

Бавовняні рушники – оптимальне співвідношення ціни та гігроскопічністі. Натуральна тканина добре вбирає вологу, стійка до впливу високих температур, гіпоалергенна, довговічна. Характерна особливість бавовни - висока гігроскопічність. Вбирає до 20% вологи, тому довго сохне. Чим довші волокна матеріалу, тим він якісніший.

Бавовняний домашній текстиль легкий у догляді, стійкий до механічних пошкоджень, зберігає естетичну привабливість протягом довгих років. Пропонується широкий асортимент рушників різної щільності, розміру, оздоблення. Навіть найвибагливіші покупці в захваті від сучасних рішень.

Бамбук

Бамбукові текстильні вироби не дарма настільки цінні і популярні. Тканина відмінно вбирає вологу, м'яка настільки, що в ній можна розчинитися. Матеріал також відомий антибактеріальними властивостями. Купуючи рушники для рук, обличчя, орієнтуйтеся на бамбукове полотно - гігієнічність банних процедур забезпечена. Бамбуковий рушник принесе не тільки практичну користь, але і порадує охайним зовнішнім виглядом досить довго.

Як вибрати хороший махровий рушник

Як же вибрати махровий рушник? Варіанти з бавовни, бамбука однаково хороші і за властивостями, і за зовнішніми характеристиками. Все залежить від індивідуальних переваг. Ідеальне рішення - мікс натуральних волокон. Ніяких синтетичних домішок, тільки натуральні компоненти.

Оптимальний розмір виробу

Розмірна сітка моделей стандартна. Параметри залежать від призначення, країни-виробника:

  • серветки, гостьові рушники (30х50);
  • кухонні (40х60, 50х70);
  • для рук, обличчя (50х80, 50х90);
  • килимок-рушник для ніг (60х75);
  • банні (70х140, 85х150);
  • банні, для сауни, дитячі махрові простирадла (90х160, 100х150).

Як вибрати розмір махрового рушника

Грунтуючись на цих даних, купити ідеальний виріб нескладно. Але ми не врахували ще одну важливу властивість. Яку саме?

Як вибрати якісний рушник: визначаємо щільність

Крім матеріалу, з якого пошита модель, важлива і щільність текстильної продукції. Параметр вказаний в г / м² на етикетці. Визначити щільність легко. При покупці виробу зважте його в руці. Рушник з високою щільністю важкий.

Чим вищий показник, тим кращі зносостійкість, гігроскопічність. Менш щільна продукція швидко зношується, для неї характерна низька гігроскопічність (400 г / м²).

Рушники з високою щільністю (більше 600 г / м²) повільно сохнуть, досить важкі. Але вони добре вбирають вологу, залишаються естетично привабливими протягом довгого часу.

Оптимальний варіант - параметри від 450 до 600 г / м².

Також значення має ворс. На зображенні нижче вказані основні характеристики, властивості рушників з ворсом різної довжини.

Як вибрати махровий рушник з органічної бавовни

Чи має значення колірна гамма?

Махрові рушники виконують не лише практичну, але й естетичну функцію. Сучасна продукція - не просто предмет домашнього текстилю, а справжній витвір мистецтва. Дизайнерські рішення вражають, а глибокі, насичені відтінки заспокоюють і захоплюють одночасно. При правильному підборі колірної гами виріб доповнить домашній інтер'єр, надаючи йому приголомшливий вид, гармонію та затишок. Як визначитися з кольором? Давайте розбиратися.

  1. Бірюза - ніжна, витончена. Підкреслить вишуканість класичного інтер'єру, самобутність стилю авангард.
  2. Оливковий - благородний, витончений. Пожвавить ванну кімнату пастельних, шоколадно-коричневих тонів.
  3. Бежевий - спокійний, природний. Гармонує зі стилем кантрі, ренесанс. Підкреслить красу натуральних каменів: мармуру, граніту або сланцю.
  4. Білий, молочний, ванільний, сірий - дивовижний, натуральний. Підходить для інтер'єрів в стилі мінімалізм, бароко, для ванних кімнат спокійних відтінків.
  5. Фіолетовий, рожевий, персиковий, бузковий - свіжий, бунтарний. Доповнить хай-тек або мікс стилів.

Палітра кольорів настільки різноманітна, багатогранна, що часом губишся серед океану чарівних фарб. Почуйте свої бажання, довіртеся інтуїції і вибір рушника не здасться занадто обтяжливим.

Підбираємо дизайн правильно

З вишивкою або мереживом, аплікаціями, однотонне, в горошок, з візерунками, бахромою - варіацій багато. Оздоблення махрових рушників також важливо враховувати. І ось чому.

Вишивка

Бавовняні рушники з вишитими елементами виглядають чарівно. Особливо якщо це вишивка золотими нитками на пастельній основі. Лаконічний дизайн оцінять жінки. Моделі сірого кольору актуальні для подарунку чоловікам.

Мереживо

Що може бути більш вишуканим аніж витончене мереживо? Бамбукові махрові рушники, доповнені ажурною мереживною стрічкою, виглядають розкішно. Представниці прекрасної статі по достоїнству оцінять ексклюзив, а дівчатка будуть в захваті від незвичайної краси.

Бахрома

Просто і зі смаком. Ніяких зайвих декоративних деталей. Однотонний банний рушник прикрашений бахромою. Подібний подарунок чудово підійде для поціновувачів класики та мінімалізму

Однотонне з кантом

Мереживна окантовка виглядає цікаво, ніколи не вийде з моди. Стриманість, продуманий дизайн - завершальний штрих композиції виробу.

Текстура

Рушники можуть бути дуже ефектними. І моделі від виробника Home Sweet Home тому доказ. Лаконічні, ніжні, вони надають розкішному, багатому інтер'єру аристократичності та лиску.

Горошок

Бархатистий рушник в горошок сподобається прихильникам неокласицизму, суворої простоти з легким натяком на антураж.

Аплікація

Чудові моделі з метеликами, королівськими трояндами, ліліями по-особливому красиві. Вироби припадуть до душі тим, хто стежить за модними тенденціями і не проти сміливих експериментів.

Обираємо махровий рушник за виробником

Інтернет-магазин Home-Comfort пропонує покупцям елітну продукцію від торгових марок Home Sweet Home, Gul Guler. Визначити найкращого серед найкращих складно, тому пропонуємо ознайомитися з перевагами текстильних виробів кожного бренду.

Gul Guler

Пухнасті турецькі рушники Gul Guler виготовляються зі 100% бавовни, щільність плетіння - 550 г / м². Моделі надзвичайно м'які, ніжні, приємні до тіла, рекомендовані для чутливої ​​шкіри.

Особливості:

  • зносостійкі;
  • гігроскопічні;
  • не вимогливі у догляді;
  • довговічні.

Gul Guler - гармонійне поєднання елегантності, легкості, комфорту. Інтернет-магазин Home-Comfort пропонує купити банні рушники в єдиному стилі. До замовлення доступні моделі з вишивкою, аплікацією, мереживом.

Home Sweet Home

Елітні рушники Home Sweet Home виготовляються з натуральних тканин. Склад полотен:

  • бавовна - 60%, бамбук - 40%;
  • бавовна - 70%; бамбук - 30%;
  • бавовна 100%.

Продукція гіпоалергенна, рекомендована для чутливої ​​шкіри.

Переваги:

  • антибактеріальні властивості;
  • стійкість до процесів гниття і розкладання;
  • повітропроникність, гігроскопічність;
  • простий догляд;
  • довговічність.

Моделі декоровані аплікацією, вишивкою, мереживом.

Висновок

Тепер ви знаєте, як уникнути помилок при покупці махрових рушників. Вже визначилися з вибором? Тоді мерщій замовляйте товар в інтернет-магазині Home-Comfort. Тільки у нас продукція з органічних тканин, ексклюзивного дизайну, та ще за привабливою ціною! Доставка оперативна та недорога по Києву і Україні. Гарантуємо безпечний, приємний шопінг.