Салон елітного текстилю

Як розпушити махровий халат після прання

16.07.2021

Часто трапляється так, що після першого прання махровий халат стає жорстким, колючим, неприємним на дотик. Причиною може бути жорстка вода, неправильний підбір засобів для прання, а також низька якість тканини. У статті обговоримо, як розпушити махровий халат після прання, розглянемо особливості догляду за виробом і дамо Вам корисні поради на власному досвіді. виробничі матеріали.

Чому махровий халат втрачає первісний вигляд?

Тканина  втрачає привабливий зовнішній вигляд, стає жорсткою через ущільнення ворсинок, їх деформування. В чому причина?

  1. Миючі засоби низької якості, які осідають на махрової тканини під час прання. Ми не рекомендуємо купувати порошки, у складі яких переважають фосфати.
  2. Надмірний вміст в воді мінеральних речовин сприяє ущільненню тканини. Тому полотно стає жорстким, неприємним до тіла і колючим.
  3. Неправильно підібраний режим прання. Вироби з махорки не перуть у гарячій воді при максимальній швидкості.
  4. Сухе повітря. Вологість менше 20% в приміщенні сприяє пересиханню тканини.
  5. Гладити халат рекомендується паровою праскою.

Ще одна причина швидкої втрати презентабельного вигляду- неякісна махрова тканина. Переважання синтетичних волокон в складі полотна сприяє тому, що виріб деформується, стає жорстким та як наслідок травмує чутливу шкіру.

Як зробити махровий халат знову м'яким?

Як розпушити махровий халат? Найбільш перевірені методи повернути виробу колишню м'якість і пухнастість:

  • Як зробити махровий халат знову м'якимСода пом'якшує воду. Попередньо її потрібно засипати в барабан пральної машини.
  • Подрібнена кухонна сіль також допомагає розпушити ворс, повернути колишню м'якість халату. У літрі води розводять 50 грам солі, а потім заливають в бак. Також можна сіль змішувати з пральним порошком.
  • Оцет 9% також можна використовувати. Половину склянки заливають під час прання. Оцет робить тканину м'якою і усуває неприємний запах.
  • Нашатирний спирт. Чайну ложку спирту і столову ложку солі розводять в літрі води. Суміш ретельно перемішують. Халат з сумішшю замочують у холодній воді на 3 години, а потім ретельно промивають.

Дані методи більше підходять для виробів, виготовлених з тканин, в складі яких переважає синтетика. Халати з натуральної махорки зберігають м'якість, привабливий зовнішній вигляд, насичений колір протягом тривалого терміну служби.

Як розпушити махровий халат після прання

Спеціальний рецепт від Home Comfort:

У відсік пральної машини додати гель або порошок для прання (враховуючи це кольорова білизна чи біла), 1ч / ложку соди, 1 ч / ложку сіль концентрована плямовивідник порошковий. І вуаля! Будь-який виріб з махорки буде м'яким, пухнастим і пахнути свіжістю.
Тому питання: "Як зробити махровий халат пухнастим?" - не буде вас турбувати.

Як розпушити махровий халат і доглядати за виробом?

Натуральна махрова тканина після прання розпушуэться, стає м'якшою, тому халат буде виглядати вишукано і красиво. Як правильно прати виріб, щоб він прослужив якомога довше?

  • Махровий халат об'ємний і займає багато вільного простору. Тому завантажувати в пральну машинку його краще без додаткових речей.
  • Також прати виріб без додаткової одягу рекомендується і тому, що на ворсинки осідають волокна з інших речей.
  • Білий халат небажано прати з кольоровим одягом і речами, що застібаються на блискавки, гудзики, які можуть пошкодити махрові петельки.
  • Не використовуйте віджимання на максимальних обертах, інакше ворс може витягнутися, а халат - втратити форму.

Небажано використовувати для махорки відбілюючі засоби і засоби для виведення плям. Агресивні компоненти в складі псують структуру волокна.

Махровий халат елітних турецьких виробників Home Sweet Home і Gul Guler

Інтернет-магазин Home Comfort пропонує ексклюзивну продукцію елітного турецького бренду Gul Guler, який виготовляє домашній текстиль високої якості.

Як зробити махровий халат пухнастим

Представлені махрові халати для жінок і чоловіків. Вироби виконані з натуральної 100% бавовни. У складі полотна відсутні синтетичні домішки.

Переваги моделей:

  • зберігають форму, м'якість, насичений колір після 200-300 інтенсивних прань;
  • привабливі і довговічні;
  • махрова тканина з середньою петлею, що надає виробу м'якість
  • легкі, добре вбирають вологу;
  • забезпечують циркуляцію повітря.

Халати привабливі, зручні, вишукані. У них навіть можна зустрічати гостей. До того ж, моделі не потребують особливого догляду. Достатньо всього лише помістити полотно в машинку і вибрати потрібний режим. Дозволяється машинна сушка, яка не позначається на властивостях тканини.

  1. Рекомендуємо купити халати Gul Guler для прохолодного осінньо-зимового періоду. Для моделей характерна довжина ворсинок 5 мм і щільність матеріалу - 550 г / м2.
  2. Також в каталозі магазина представлені моделі для теплої пори року (весна-літо). Довжина ворсинок - 3 мм, щільність - 350 г / м2.
  3. Ніжний, ефектний декор підкреслить статус жінки і наявність естетичного смаку.

Турецький виробник Home Sweet Home пропонує махрові халати з додаванням бамбука. Завдяки бамбуку, виріб ще м'якший і легший.

Замовляйте махрові халати в нашому шоурумі (Київ), Також пропонуємо доставку по Україні. Інтернет-магазин "Хоум Комфорт" забезпечує підтримку і супровід клієнтів під час всього процесу покупки.