Салон елітного текстилю

Як відіпрати рушник для рук?

18.02.2021

Махрові рушники не першої свіжості, які ще й виділяють неприємний запах, - джерело мікробів і бактерій. А махрова тканина низької якості - ідеальне місце для скупчення мікроорганізмів, що провокують розвиток різних захворювань. Через це виріб стає жорстким і неприємним на дотик. Інтернет-магазин Home Comfort підготував для вас дієві поради по догляду за домашнім текстилем, які допоможуть продовжити свіжість полотен, привабливий зовнішній вигляд махорки.

Як правильно прати рушники: основні рекомендації

Ігнорування правил прання рушників призводить до того, що вони передчасно втрачають м'якість, стають жорсткими і колючими, пошкоджують ніжну шкіру рук. Чим нижче якість махорки, чим більше в складі синтетичних волокон, тим швидше полотно втрачає гігроскопічність, форму, насичений колір.

Як же прати рушники правильно?

  1. Не перевантажуйте пральну машину занадто великою кількістю махрових виробів. У баку повинно бути достатньо місця для води.
  2. Рушники для рук, обличчя або банні перуть окремо від повсякденних речей.
  3. Щоб відіпрати білий рушник - не поєднуйте його разом з темним текстилем. Використовуйте миючі засоби без хлору в складі. Цей компонент роз'їдає матеріал.
  4. Міняйте рушник для рук якнайчастіше для продовження його терміну служби. Оптимально - один раз в три дні.
  5. Попередньо замочуйте сильно забруднені вироби.
  6. Виробники рекомендують прати вироби при температурі від 30 до 60 градусів. Попередньо вивчайте умовні позначення на етикетці.
  7. Після полоскання відразу діставайте махрові вироби з бака. Чим довше полотна знаходяться у вологому середовищі, тим швидше поширюються бактерії.
  8. Розправте рушники і сушіть їх подалі від опалювальних приладів, уникайте потрапляння прямих сонячних променів.

Полотна з махорки можна гладити. Від цього вони стають м'якші, а додаткова термічна обробка видаляє бактерії.

Як відіпрати рушник для рук

 

Як часто потрібно прати рушники?

Експерти пропонують прати рушники для рук, як можна частіше, щоб уникнути вірусних інфекцій. Однак частота прання залежить від рівня вологості ванної кімнати і того, наскільки часто провітрюється приміщення.

Якщо не користувалися виробом кілька днів, не варто відкладати його в прання. Міняйте рушник, коли він починає втрачати свіжість.

На якій програмі прати махрові рушники?

Неправильно встановлена ​​програма для прання скорочує термін служби виробу. Попередньо вивчіть ярлик-етикетку і подивіться, який температурний режим пропонує виробник. Делікатний режим не підходить для махорки, оскільки на цій програмі використовується невелика кількість води, відповідно, тканина псується.

Додаткові рекомендації, як відіпрати рушники для рук:

  • кип'ятіння заборонено для моделей з махрової тканини;
  • не виставляти температуру води вище 60 градусів, інакше полотно стане жорстким;
  • для кольорових моделей встановлюйте температуру 40 градусів, для білих - 60;
  • температурний режим 30-40 градусів підходить для будь-якої колірної гами;
  • режим економії також не рекомендується для махрової тканини, оскільки потрібна велика кількість води для полоскання і прання;
  • зберегти привабливий зовнішній вигляд махорки можна, включаючи режим полоскання до 800 оборотів.

Скористайтеся запропонованими порадами, щоб гарантувати довговічність виробів.

Як прати рушники: правила і рекомендації

 

Прання махрових рушників з содою: чи припустимо?

Як відіпрати рушник для рук від плям, якщо миючі засоби не допомагають? Розчини з содою впорається з різними видами забруднень. До того ж, підходять господарочкам, які використовують засоби з натуральним складом, алергікам, молодим батькам, які доглядають за дитячими речами без додавання побутової хімії. Столову ложку соди з гіркою додають прямо в барабан. В процесі полоскання сода повністю видаляється з текстильних речей.

Від якості матеріалу залежить зносостійкість, гігроскопічність, довговічність виробу. Чим вище показники щільності махорки, чим натуральніше склад, тим легше доглядати за рушником для рук. А моделі з поєднанням бавовни і бамбука мають природними антибактеріальними властивостями і додатково знищують до 75% мікробів.

Інтернет-магазин Home Comfort пропонує елітну текстильну продукцію турецьких брендів Home Sweet Home і Gul Guler. Моделі поєднують в собі ексклюзивний дизайн і експлуатаційні властивості, що забезпечують тривалий термін служби рушників. Відвідайте наш шоу-рум в Києві або замовляйте онлайн. Доставка по Україні на суму от 2000 грн безкоштовна.