Салон елітного текстилю

Де придбати рушники для хрещення?

31.08.2020

Хрещення дитини - древній християнський обряд, що символізує духовне народження і приєднання до Церкви. З православним ритуалом пов'язано багато традицій, прикмет. І вибір хрестильного набору в даному випадку грає не останню роль. Чи обов'язкова наявність християнської символіки на рушнику? Де придбати крижми для хрещення малюка? Якого кольору має бути виріб? Home Comfort розвіює міфи і розкриває тонкощі вибору Крижми.

Де придбати рушники для хрещення?

Правила вибору рушника на хрестини: що диктують сучасні стандарти?

Крижми - невід'ємний атрибут, який використовують для хрещення дитини. За віруваннями православних християн, вона захищає малюка від хвороб, невдач, допомагає йому рости здоровим і щасливим. Сьогодні в якості Крижми використовують красивий махровий рушник, декорований рюшами або мереживом. Чому?

Після завершення обряду вироби з християнською символікою потрібно заховати. Рекомендується вкривати полотном дитину тільки в тому випадку, коли її мучать нічні кошмари або хвороба.

Величезна перевага елегантного ошатного рушника для хрещення в тому, що його можна використовувати протягом усього експлуатаційного терміну. Він несе як духовну, так і практичну цінність.

Майбутні хресні батьки все частіше купують рушники, декоровані мереживом або рюшами, замість традиційної Крижми, доповненої церковними атрибутами. Оригінальний і елегантний подарунок виконує кілька функцій:

  • надійний оберіг;
  • підходить для банних процедур;
  • можна використовувати, як покривало для малюка.

Правила вибору рушника на хрестини

Який рушник потрібен для хрещення?

  1. Оптимальні параметри виробу 100х150 см.
  2. Вибирайте полотно з натуральних матеріалів: бавовна, батист, махра. Для прохолодної пори року підійде модель з бавовняного махрового волокна.
  3. Білий колір символізує чистоту душі, безгреховність, тому на хрестини купуйте виріб в світлих тонах.

Після хрещення зберігайте атрибут все життя. Згідно з повір'ям, зберегти Крижми - значить зберегти щастя.

Матеріали і параметри рушника на хрещення

Рекомендуємо вибирати вироби розміром 100х150 см, щоб вільно загорнути малюка. Що стосується матеріалів, придивіться до моделей з натуральних тканин: бавовна, бамбук або мікс волокон.

  1. Бавовна. Рушники з нього м'які, приємні до тіла. Характерне махрове плетіння у вигляді петельок надає виробу ніжності. Махра добре вбирає вологу і зігріває. Вельми до речі, з огляду на особливості проведення обряду.
  2. Бамбук. Моделі з цього матеріалу володіють антибактеріальними властивостями, тому рекомендовані для найменьших діток. За характеристиками не поступаються бавовняним виробам.

Гігроскопічність, м'якість, екологічність, антибактеріальність - обов'язкові властивості Крижми. Загорнутий в ніжний, оксамитовий рушник, малюк буде відчувати себе добре і комфортно.

За традицією, полотно для обряду купує хрещена мама. Однак строгих правил щодо придбання Крижми немає. Подбати про покупку набору можуть також батьки малюка.

Дизайн хрестильного рушники для хлопчиків і дівчаток

Варіантів оформлення виробів - маса. На вибір крижма з мереживом, вишивкою, без оздоблювальних матеріалів. Все залежить від смакових уподобань. Однак існують загальноприйняті правила, яких обов'язково слід дотримуватися.

Дизайн хрестильного рушника для хлопчиків і дівчаток

  1. Кольорова гамма. Традиційна крижма білого кольору. Сьогодні ж виробники пропонують різні варіанти відтінків: світло-бежевий, молочний, кремовий, перловий, ніжна ваніль. Також допустимі відтінки голубого, пудрового рожевого, лілового, світло-сірого кольорів.
  2. Декор. Як декоративні елементи використовують кольорові атласні стрічки, мереживо, бахрому, рюші, банти, вишивку. Атрибути для дівчаток прикрашають ніжними рожевими аксесуарами, для хлопчиків - світло-блакитними.

Головне - уникайте яскравих кольорів і важких декоративних елементів, щоб не травмувати дитину.

Крижми для хрещення бренду Home Sweet Home і Gul Guler: ексклюзивно в інтернет-магазині Home Comfort

Рушники від турецького виробника Home Sweet Home і Gul Guler - можливість додати  таїнства хрещення трішки елегантності і розкоші.

Переваги брендової продукції:

  • регулює теплообмін;
  • добре вбирає вологу;
  • має антисептичні властивості (знищує до 75% бактерій);
  • легка, м'яка, приємна до тіла;
  • зберігає привабливий зовнішній вигляд протягом довгого часу.

Крижми для хрещення від бренду Home Sweet Home і Gul Guler

Малюк, закутаний в ефектну дизайнерську модель, не відчує дискомфорту і буде чарівно виглядати на фото.

Навіщо відкладати на завтра те, що можна зробити вже зараз? Купіть рушник для хрещення в інтернет-магазині Home Comfort і подаруйте дитині вишуканий, практичний виріб, який стане для нього справжньою святинею та надійним оберегом.