Салон елітного текстилю

7 корисних порад як правильно вибрати скатертину.

27.03.2020

Стіл , за всі часи , однак і донині майже у всіх культурах вважається традиційним предметом меблів , за яким не тільки  влаштовували застілля , але й вирішували родинні та державні справи. Звичайно приймання  гостей  неможливо обійтися без прикраси, якою звичайно ж є красива скатертина . Крім того, ця річ несе не тільки естетичну, але ще і низку практичних функцій:

- захищає поверхню столу від пошкоджень;
- приглушує звук від зіткнення столу зі столовими приборами;
- зменшує ступінь ковзання посуду поверхнею столу.

Сьогодні ці предмети сервірування представлені у надзвичайно широкому асортименті, серед якого не складно і заплутатися. А елітні скатертини і серветки набирають все більшої популярності. Причому не тільки у вишуканих ресторанах та інших подібних закладах, а й у наших будинках. І не дивно! Адже завдяки їм, вітальня стане набагато затишнішою, а сімейні урочисті події або зустрічі в родинному колі більш яскравими, теплими, і радісними.
А для того, щоб ви змогли купити елітну скатертину, яка ідеально задовольняє всі ваші побажання і потреби, ми як професіонали своєї справи, дозволимо собі дати вам кілька корисних порад щодо цього питання. Це допоможе зробити  покупку не тільки корисною, а й легкою та приємною.

Як вибрати скатертину?

Як вибрати скатертину

Порада 1
Перш за все, варто знати яка форма скатертини підійде для певної форми стола:
Для круглої форми столу чудово підійде кругла або квадратна скатертина.
До овальної - овальна або прямокутна.
До прямокутної - звичайно ж прямокутна скатертина або «ранер».

Порада 2
Дізнаємося, якої форми бувають елітні скатертини, а точніше їх призначення.
  Найпоширеніші та найпопулярніші, звичайно ж прямокутні скатертини. Їх використовують як для обіднього, так і для досить великого святкового столу з галасливою компанією. Як зазначалось вище - чудова альтернатива овальним скатертинам.

Рідше використовують круглі або овальні скатертини. Вони призначені для відповідної форми столу, і звичайно, виглядають неймовірно красиво і органічно на круглих столах.

 Особливої уваги заслуговують квадратні скатертини або «наперон». Природно, що їх використовують для укриття квадратних стільниць. Часто з естетичною та захисною метою використовують саме скатертини елітні, дорогі, дизайнерські. Вони створюють контраст кольорів та фактур, який радує око, а трапезу роблять ще більш смачною, і створюють прекрасну атмосферу. Ну а якщо навіть невелика крапля вина або жиру, спробує зіпсувати великі елітні скатертини, або як мінімум, змусить понести пристойні витрати на їх прання, то «наперон» візьме «удар на себе». Тому, він такий популярний серед власників кафе і ресторанів.

 І, звичайно ж найвужча і оригінальна скатертину «ранер». Її ширина коливається від 40 до 50 см., А довжина від 150 до 160 см. З одного боку, вона може замінити «наперон». Але найголовніше - вона справжня улюблениця дизайнерів. Адже з її допомогою, можна прикрасити будь-який стіл, органічно вписати його в будь-який антураж і дизайн приміщення. При цьому можна не відмовляти собі в фантазії, і втілити в реальність безліч варіантів.

Крім того, «ранер» допомагає економити. Наприклад, такою скатертиною можна накривати частина столу під посадкові місця. Це виступає величезною перевагою для закладів громадського харчування в якості економ варіанту.

Порада 3.
У багатьох з нас склався стереотип, що натуральні тканини беззаперечно краще синтетичних. Що стосується одягу, а особливо білизни, то, безумовно, це правда. Але якщо мова йде про інші текстильні вироби, варто проявити розсудливість і як слід розібратися. Інтернет магазин Home Comfort пропонує елітні скатертини двох провідних турецьких виробників.

• Home Sweet Home. Давно виробляє дизайнерські елітні скатертини і серветки як правило з 100% поліестеру. Цей матеріал, володіє наступними беззаперечними перевагами:

- відмінна зносостійкість, міцність, стійкість до вигоряння візерунку;
- відмінне прання, швидко сохне, і що важливо при цьому не втрачає форму;
- скатертина завжди виглядає ідеально, оскільки поверхня цього матеріалу не скочується, і завжди залишається презентабельною.

• Gul Guler - ще один «кит» турецької текстильної промисловості. Вироби цієї фірми зазвичай виготовляються з матеріалу. Що поєднує в собі бавовну та поліестер. Виглядають такі елітні скатертини Гюль Гюлер дуже витончено, утворюють спадаючі складки, неймовірно приємні на дотик.
Але що ще важливо - їх не потрібно прасувати.  Досить просто розвісити їх після прання та розправити. А тонка тканина, дуже швидко сохне.

Як правильно вибрати розмір скатертини.

Порада 4

Звичайно ж, першочергово слід виміряти розмір стільниці. А потім, скористатися «золотим правилом» - звисати зі столу скатертина елітна, повинна на 15-25 см. Допускається і трохи більше, але ні в якому разі не менше! Інакше, стіл буде виглядати вкрай непрезентабельний.

Як правильно вибрати розмір скатертини

Порада 5.
Якщо ви вирішили придбати елітні скатертини і серветки для урочистостей та святкувань, перш за все подбайте про те, щоб вони ідеально гармоніювали з дизайном приміщення  в якому будуть проходити події. Це не тільки стане наочним свідченням відмінного смаку гостинного господаря, але і зробить обстановку більш комфортною для спілкування.

Як вибрати скатертину на святковий стіл

Порада 6
Якщо ви хочете купити святкову, красиву скатертину на подарунок, не полініться дізнатися про смаки тієї людини, якій призначається ця річ, і звичайно не помилитися з розміром!

Де купити скатертину для столу.

Порада 7.

Тут все просто. Зрозуміло що, в перевіреному, надійному, і цінуючому свою репутацію магазині Home Comfort! Елітні скатертини, які пропонує вам наш інтернет магазин, воістину гідні королів! У нас ви знайдете 100% найвищу якість, широкий дизайнерський вибір і відмінний розмірний ряд. Ми - допомагаємо втілювати ваші мрії у  реальність!