Салон елітного текстилю

Як часто потрібно міняти білизну в різні пори року. Правила та поради Home Comfort

20.05.2020

Погодьтеся, при покупці простирадл і наволочок ми рідко замислюємося про те, як часто міняти постільну білизну. Прання громіздких комплектів - те ще задоволення. І часом немає сил, часу, бажання, щоб приділити належну увагу догляду за постільними речами. Вам це знайомо? А якщо ми скажемо, що можемо запропонувати постільну білизну, яку не потрібно часто міняти влітку, а прати - одне задоволення? При цьому простирадла і наволочки зберігають свіжість, а покривало настільки м'яке і комфортне, що кутатися в нього хочеться навіть в спеку! Заінтриговані? Тоді поговоримо про це детальніше.

Як часто міняти постільну білизну

Як часто міняти постільну білизну

Чиста постільна білизна - запорука не тільки міцного, здорового сну, але й здоров’я

Як часто ви міняєте постільну білизну? Щотижня, два тижні або раз на місяць? Свіжа постіль визначає тривалість, якість сну і ось чому:

  • чистий спальний комплект допомагає розслабитися і забути про проблеми;
  • ви миттєво провалюєтесь в сон, прокидаєтеся бадьорими, в хорошому настрої.

Пил, що збирається на текстильних матеріалах створює сприятливі умови для розвитку вірусів і бактерій. Дрібні частинки подразнюють слизову, провокують розвиток алергії, послаблюють імунну систему. Регулярна зміна білизни - запорука міцного здоров'я і повноцінного відпочинку.

Коли краще міняти постільну білизну і з якою періодичністю

Відповідь на питання: "Як часто перестилати ліжко?" залежить від кількох факторів:

  • кількості проживаючих в будинку;
  • наявності дітей, мешканців з хронічними алергічними захворюваннями, домашніх тварин;
  • індивідуальних звичок;
  • ступеня забруднення спального комплекту.

Більш частого догляду вимагають наволочки і простирадла, оскільки забруднюються швидше. Полуторні комплекти рекомендується міняти через два тижні, двоспальні - щотижня. Алергікам і астматикам слід застеляти чисту постіль кожні 2-3 дні.

Навіщо потрібно міняти постільну білизну

Як часто потрібно міняти постільну білизну влітку

Пилові кліщі, що живуть в матрацах, подушках, покривалах, харчуються частинками епітелію. Ідеальні умови для розмноження бактерій і мікроорганізмів - літо, коли потовиділення інтенсивніше. Щоб зберегти здоров'я, лікарі рекомендують в цей час року міняти постіль раз в тиждень.

Іноді стелити нову білизну слід кожні п'ять днів:

  • людям з жирною шкірою і підвищеним потовиділенням;
  • тим, хто звик трапезувати в ліжку;
  • тим, хто рідко застеляє ліжко.
  • Не забувайте провітрювати подушки, матраци.

Як часто треба міняти постільну білизну взимку

Взимку прийнято застеляти чистий полуторний комплект з періодичністю 10-14 днів. Це пов'язано з тим, що ми менше потіємо, тому пил, бруд не так активно накопичуються на поверхні текстильних виробів.

Двоспальна постільна білизна змінюється з періодичністю 7 днів.

Якщо регулярно займаєтеся спортом, тоді дбати про свіжість спальних комплектів потрібно частіше, так як потовиділення підвищується.

Як міняти постільну білизну: що кажуть експерти

А ось експерти зійшлися на думці, що стелити новий комплект все ж краще раз в тиждень. Чому?

  1. За цей період накопичуються ороговілі клітини, які іноді сприяють появі клопів.
  2. Постільна білизна, як повсякденний одяг, вимагає постійного догляду і регулярної заміни.
  3. Текстильні вироби вбирають неприємний запах поту: знижується тривалість і якість сну.
  4. Пил і бруд - фактори розвитку грибка, причина астми, алергічних, респіраторних захворювань.

Все індивідуально. У кожної людини різна чутливість до пилу, ступінь потовиділення і т.д. Тому стеліть чисту білизну так часто, як вам комфортно.

Постільна білизна PIKE від виробника Gul Guler: елегантна, практична, довговічна

Купуючи постільну білизну, вам напевно хочеться, щоб вона було не тільки красивою, але і практичною, зносостійкою, міцною. А таке взагалі можливо? Так! Скажемо більше: текстильні вироби для спальні PIKE від турецького виробника "Гюль Гюлер" неймовірно легкі, довго зберігають свіжість і зовсім не вимогливі у догляді.

У чому секрет? Для пошиття використовуються натуральні матеріали, м'які, ніжні, приємні на дотик. Кутаючись у покривало PIKE, ви немов парите в хмарах. Простирадло таке ж гладке і бархатисте.

Забудьте про дискомфорт і безсоння. Відчуйте умиротворення, спокій, безтурботність з брендом Gul Guler.

Матеріали: особливості та характеристики

Літню ковдру PIKE пошито з 100% бавовни. Для теплої пори року це ідеальний варіант:

  • висока гігроскопічність тканини;
  • не дає усадку, не мнеться;
  • тримає форму;
  • матеріал стійкий до впливу високих температур;
  • полотно міцне, стійке до розривів.

Ще одна особливість, яка дозволяє використовувати "Піке" в спеку - текстура бджолиної соти і дихаюча структура. Завдяки цьому поліпшується циркуляція повітря, а відчуття свіжості не покидає протягом тижня.

Ніяких додаткових рекомендацій по догляду. Забудьте про підкрохмалення та інші премудрості. Помістіть ковдру в пральну машинку, виберіть температурний режим 30-40 градусів і готово! По завершенню процесу додайте ополіскувач з ароматом лаванди і нехай гірська квітка подарує приємні сновидіння.

Колір і дизайн

Текстильні вироби від "Гюль Гюлер" виконані в єдиній кольоровій гамі, витриманому дизайні. В асортименті однотонні набори ванільного, молочного відтінку, доповнені вишуканим мереживом. Тим, хто любить менш суворі рішення, сподобаються моделі з ніжним квітковим принтом.

Коли краще міняти постільну білизну

Дизайн продуманий, лаконічний, виконаний в класичному стилі. Гармонійно виглядає в інтер'єрі мінімалізм, лофт, хай-тек, прованс, інших виконаннях.

За якістю і красою текстилю може зрівнятися бренд Home Sweet Home. У каталозі інтернет-магазину Home Comfort однотонні комплекти, з квітами, мереживом, візерунками. Тканина бавовна, бамбук, ранфорс, сатин, жаккард, льон.

Висновок

Комплекти PIKE від бренду Gul Guler - альтернативна заміна звичайним спальним приладдям. Матеріали приємні до тіла, не викликають дискомфорт навіть, якщо шкіра обгоріла на сонці. Полотно 2в1 дозволяє використовувати його як ковдру і покривало для ліжка.

Як часто треба міняти постільну білизну

Оцініть розкіш і пишність моделей в шоурумі (Київ). Пропонуємо доставку товарів в найвіддаленіші куточки України.